De Movie Tag


Iets dat ik steeds vaker voorbij zie komen op YouTube, maar waar ik zelf nog niet aan mee deed: het invullen van ‘tags’. Reeksen vragen die door vloggers en bloggers worden overgenomen, maar waar je dan je eigen antwoord op geeft. Het leek me toepasselijk om als eerste tag ever (mijn Engelse YouTube channel even niet meetellend…) de Movie Tag te kiezen! Die zag ik namelijk voorbij komen bij Sweet Movies. Hier ga ik!

1. What was the first movie you saw in the cinema and what do you remember about that visit?

De eerste film waarvan ik me het bioscoopbezoek echt kan herinneren, is de Disneyfilm De Klokkenluider van de Notre Dame. Die zag ik de theaterzaal van De Lampegiet in Veenendaal, de plaats waar ik ben opgegroeid. Heel raar eigenlijk, want daar vertonen ze nooit films! Ik weet nog dat ik de muziek extreem mooi vond, Esmeralda mijn idool was en alle scenes in de Parijse kerkers en met vuur/brandstapels maar heftig waren. Die film is eigenlijk niet heel kindvriendelijk, als ik er zo over nadenk…

Esmeralda

2. Are there any movies you have very strong memories of which are not because of the movie (for example something which happened at the time you were watching it)?

The Artist, omdat ik mijn vriendje destijds meesleurde voor een romantische avond met een film waarvan ik vooraf al wist dat ik ‘m helemaal geweldig zou gaan vinden. Maar hij stond bekend om zijn afkeer voor bioscoopbezoekjes… Dus ik heb de hele film lang alleen maar naast me gekeken of hij het wel leuk vond. Er werd natuurlijk geen woord in gesproken en alles was in zwart-wit! Toen de aftiteling begon, was het eerste dat ik zei: ‘sorry!! Het spijt me zo…’ Maar wat bleek? Hij vond de film juist geweldig en had die avond ontdekt dat kleine arthouse bioscoopjes 100x beter zijn dan de Pathé ooit zou kunnen zijn.

The Artist

3. Which movies had a big impact on you and changed a (small) part of your view on life?

– Pulp Fiction, Jackie Brown & Reservoir Dogs veranderden de manier waarop ik tegen films aan keek en waren mogelijk het begin van mijn ultieme passie voor films… Fun fact: mijn favoriete Tarantino film is Reservoir Dogs. Niet Pulp Fiction.
– Batman Returns, de reden waarom ik ben gaan houden van superheroes (in het bijzonder: Batman & Catwoman) en van het superhero genre. Zou bepalend gaan worden in mijn leven en hebben mij een geek gemaakt!
– Alles van Woody Allen – zijn films bepalen pretty much mijn vakantiebestemmingen elk jaar.
– The Conjuring, sindsdien ben ik ELKE AVOND als ik alleen ben bang in het donker. Enge nare #&%$ film.
– Mulholland Drive made me a feminst. Ik heb er mijn Film- en Televisiewetenschappen scriptie over geschreven en koppelde er diverse gendertheorieën aan. Mega interessant.

Mulholland Drive

4. Do you have any comfort movies which you return to because you are in a specific mood (for example if you are feeling down/nursing a heartbreak)?

Als ik sip of melancholisch ben – Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Die is zo mooi en gruwelijk sip tegelijk – ik word er blij van maar ook nostalgisch. Die combinatie voel ik graag.
Voor andere stemmingen keer ik terug naar The Dark Knight, The Graduate, Mulholland Drive en zeer recentelijk ook Guardians of the Galaxy.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

5. If a movie would be made about your life, what type of a movie would it be and who would you like to portray you?

Een indie avonturenkomedie met de meest geweldige soundtrack allertijden, veel grapjes en please laat Chris Pratt erin meespelen? Iemand die mij wel zou mogen en kunnen spelen is Anna Kendrick! Deels ook omdat ik vaak van mensen hoor dat ik op haar lijk (waar ik het overigens niet mee eens ben), maar vooral omdat ze een getalenteerd actrice is met een uitstekend gevoel voor comedic timing. En dat heeft de film zeker nodig!

Anna Kendrick

6. Which existing movie best represents you?

Qua energie en humor: The Fantastic Mr Fox.

Fantastic Mr Fox

7. If you knew you would die tomorrow, what would be the last movie you would want to see?

Hook. Mijn favoriete kinderfilm en I <33333333333 Dustin Hoffman!

Hook

8. If you can spend your life working in the film industry, what would you be and why? (you know, director, producer, actor, cinematographer, costume designer, sound designer etc?)

Nou deze vraag is niet moeilijk – ik werk al in de filmindustrie en ben heel happy met mijn baan als producer! Lekker budgetten en planningen opstellen en A-L-L-E-S regelen. Van catering tot apparatuur, locaties en cast, crewleden en figuranten. Alle touwtjes in handen en 100 dingen tegelijk doen. Ik zou het niet anders willen!

Callsheet

9. What is your favorite movie relationship and why?

Waarschijnlijk kiest iedereen hier een man/vrouw liefdesrelatie, maar ik wil graag de band kiezen die Mr. Orange en Mr. White hebben in Reservoir Dogs. Vrienden maar eigenlijk niet, onderliggende spanning, vertrouwen en dan toch weer niet, woede, verslagenheid, afgrijzen. Ze ondergaan alle emoties en het geeft Reservoir Dogs zoveel kracht! I love it. Die film is echt goed geschreven. Die eindscene…

Reservoir Dogs

10. If you have to choose one film to watch with your loved one, what would it be and why?

Een random Wes Anderson film! Altijd major win.

Moonrise Kingdom

11. When did your love for movies start and how has it grown?

Al heel vroeg – ik kende alle Disneyfilms uit mijn hoofd en keek al films in de originele versie voordat ik Engels kon. Mijn moeder heeft heel Mary Poppins op de BBC vertaald terwijl we keken, omdat ik het zo graag wilde zien. Toen was ik 5 of 6? Zoiets. Sindsdien is het alleen maar erger geworden. Op de middelbare school huurde ik elk weekend 5 tot 7 films bij de videotheek en die keek ik eigenlijk in dat weekend allemaal al. Ik moest en zou zoveel mogelijk dingen zien! Mijn vader keek ook op een andere manier tegen films aan en we hadden het steeds vaker over de manier waarop iets was bedacht, geschreven of waarom het zo was uitgevoerd. En daarom wist ik het op mijn 17de zeker: ik wilde Filmwetenschappen gaan studeren! Dat ben ik vanaf mijn 18de gaan doen, en het was heerlijk. Verplicht om 9 uur in een bioscoop in Utrecht oude films kijken, PURRR. Al die theoretische kennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan, maakten mijn filmliefde compleet!

Mary Poppins

12. If you can choose one character from a movie to be your significant other who would it be and why?

Butch Cassidy en/of the Sundance Kid. Ik wil die love triangle!! Gezellig fietsen, reizen, grapjes maken, banken overvallen. Hoe perfect klinkt dat? Heel.

Butch Cassidy

13. How did your passion for movies turn you into a movie blogger?

Door mijn achtergrond als filmrecensente! Ik ben video’s voor De Filmkabouter gaan maken omdat er in Nederland nog niemand echt film reviews plaatste. En dat breidde zich uit naar heel veel meer video’s die een steeds geekier werden. En nu ben ik hier. :)

Was dit leuk om te lezen? I really hope so! Ik heb er bijzonder lang over gedaan om deze lijst in te vullen, het was echt moeilijk! En ik kan niet bij elk antwoord BATMAN in caps typen. Zo werkt de wereld helaas niet.

Wil je deze tag ook invullen op je eigen blog? Go ahead! Lijkt me leuk om te lezen wat jullie keuzes zijn. Ik ben vooral heel benieuwd of Sheling Kamkes en Sanne (Schatteke) deze Tag zouden willen invullen op hun blogs. :) Fingers crossed!

Tot de volgende keer! Ik ben snel terug met een eventvideo over Antwerpcon. Nog heel even geduld! ;)Share
Tags

Comments (4 comments)

 • 30/04/2015 at 11:32

  haha geweldig!!! Hook is duidelijk een favoriet! Je vergeet bijna dat ie bestaat, maar als je hem weer ziet denk je “fuck yeah, daarom istie zo goed!”
  The Artist moet ik ook nog steeds kijken en de reden waarom het zo lang duurt is omdat ik deze ook met vriendjelief wilt kijken maar bang ben dat hij het flut vind. Maaaaaar… dit brengt nieuw licht op het onderwerp!!
  Ik ga deze lijst duidelijk ook invullen op mijn blog!

  • 02/05/2015 at 11:42

   Leuk, ik ga m zeker lezen!! Hopelijk bevalt The Artist jou (en je boyfriend) net zo goed als bij mij/ons. :D Als de film je een beetje ligt is het een uitstekende date night film. Enjoy!

 • 29/04/2015 at 21:45

  BATMAN! Ik kan me helemaal inleven op hoe The Conjuring je nachten heeft beinvloed want dat had ik ook na het zien van Sinister, hah. Stomme horrorfilms (maar ook weer niet :P)! En de Klokkenluider van Notre Dame is volgens mij de meest kindonvriendelijke Disneyfilm ooit, maar wel een van de leukere. Heel veel van de films die terugkomen in je antwoorden heb ik nog niet gezien, dus dat moet ik maar eens gauw veranderen. :)

  • 02/05/2015 at 11:43

   Hoop dat je ze cool gaat vinden! Let me know als je er een ziet op mijn aanraden, ben echt benieuwd naar je mening. :D