Game: Tomb Raider


Tomb Raider

Vandaag maak ik als Televisiekabouter een crossmediaal uitstapje naar games en film, want de afgelopen weken is mijn vrije schrijftijd niet alleen opgeslokt door een best wel serieuze rugblessure, maar vooral door het spelen van Tomb Raider. O MAN, TOMB RAIDER!

WHOAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Het spel van studio Square Enix vertelt de origin story van Lara Croft en is fan-tas-tisch. De verhouding tussen actie- en vechtscènes en rustige speurtochten is perfect, evenals de balans tussen gameplay en filmische cut-scenes. Het verhaal verveelt geen moment en op een aantal punten bonkt je hart zelfs in je keel van de spanning. O en soms, nadat je een uur lang een berg op bent geklauterd, lazert er ineens een rotspartij op je dak waardoor je naar beneden stort en weer opnieuw kunt gaan klimmen, en je wordt niet eens boos! Dat is knap, mensen.

Hoe dan ook, het spel deed me realiseren dat de laatste Tomb Raider-film (je weet wel, met Angelina in die bikini en in dat wetsuit), al weer uit 2003 stamt. Sindsdien is er het een en ander veranderd op (actie)filmgebied, waaronder de realisatie dat ook films met een kick-ass doch complexe en niet geöbjectificeerde vrouw in de hoofdrol geld in het laatje kunnen brengen: zie bijvoorbeeld het succes van Jennifer Lawrence in The Hunger Games, de rol van Black Widow in de Avengers-reeks en de ophanden zijnde Wonder Woman-film. Om met de woorden van Cate Blanchett te spreken: “The world is round, people!

Oftewel, tijd voor een nieuwe Lara Croft in de bioscoop! Maar wie is de nieuwe Angelina? Een paar opties, in willekeurige volgorde:

 #1: Caity Lotz

Lotz (Arrow, Mad Men) is een danseres en martial artist die al een superheld speelde in de serie Arrow en een vechtmachine in de indie sci-fi film The Machine. Ze oogt lief en schattig maar kan ondertussen wel parkour en de ‘salmon ladder’ (echt waar) en dat is behoorlijk bad-ass. Plus: look at her.

 Caity Lotz

“Develop a crush on Caity Lotz?” OK DONE.

#2: Gina Carano

Carano behoorde tot de beste vrouwelijke mixed martial artists van de wereld voordat ze begon met acteren in onder andere Haywire en Fast & Furious 6. Inmiddels heeft ze getekend voor een variant op The Expendables met een geheel vrouwelijke cast (wat vooralsnog The Expandebelles genoemd wordt maar BETER GAAT DIE TITEL NIET DOOR!). Eigenlijk is Carano al Lara Croft in real life.

 Gina Carano

“Hm, ja ik ben best wel cool.”

#3: Michelle Rodriguez

Met Michelle Rodriguez heb ik een beetje een haat-liefde verhouding (de liefde voel ik wanneer ze in een tanktop losgaat in gave actiefilms, de haat volgt wanneer ze tijdens interviews haar mond opent) maar vanwege haar solide status van actieheldin hoort ze toch gewoon bij de kandidaten. Hoewel ik niet weet of M-rod weg zou komen met een Brits accent…

Michelle Rodriguez

Hot but cray-cray.

#4: Zoe Saldana

Saldana timmert al een tijdje aan de actieweg en komt, in tegenstelling tot Michelle Rodriguez, over als een elegant en intelligent persoon. Ze zou de rol van Lara ook de diepgang kunnen geven die er niet altijd mee verbonden wordt, omdat ze zegt: “I’m known for being selective in parts I either pick or pursue, and what matters most is that they be good female roles where the character isn’t cardboard or objectified, and where there’s real substance. No generic girlfriend or wife, and no sexy bombshell. Enough of that already!” (Manhattan magazine). Ze was al te zien in Avatar en Colombiana, deed het met Spock in de nieuwe Star Trek en werd groen geverfd voor haar rol in Marvel’s Guardians of the Galaxy.

Zoe Saldana

“OK SORRY WE’LL GIVE YOU SUBSTANCE!”

Nog meer ideeën? Roept u maar!

 Share
Tags
Written by Ingrid Verhees


Comments (2 comments)

  • Tim
    05/06/2014 at 19:57

    Tomb Raider! Leuk artikel ook. :D

  • Marijke
    23/05/2014 at 22:53

    <3 michelle