Lena Dunham – Not That Kind Of Girl


Processed with VSCOcam with c1 preset

Voor mijn verjaardag kreeg ik Lena Dunham’s autobiografie/’self help book’ Not That Kind Of Girl. Geweldig, want het boek stond op mijn lijstje als de volgende feministische, inspirationele, sassy novel die ik graag wilde lezen. Iets waar ik kracht, maar ook tips uit kon krijgen. Om eigenschappen van mijzelf te kunnen herkennen bij iemand die ik heel erg cool vind, maar ook zeker om mijn carrièreplan te kunnen bijsturen. Deze 8 punten zijn me erg bijgebleven van Lena’s boek!

8) Lena’s eerste vriendje was een relatie via de chat. (Herkenbaar- mogelijk voor meer mensen?) Totdat hij deed alsof hij dood was, om maar geen contact meer te hoeven hebben met Lena. Tot de dag van vandaag is Lena confused over of hij nou dood was of niet. Ze heeft de achternaam van deze chatboyfriend gegeven aan een personage in haar HBO serie Girls. Awesome.

Letting Go

7) Not That Kind Of Girl geeft op een eerlijke en tegelijkertijd ook humoristische wijze een kijkje in het leven van iemand die onwijs veel therapiesessies ondergaat. Van kinds af aan bezocht Lena therapists – voor o.a. haar angsten en OCD. Ze wijdt er hele hoofdstukken aan en beschrijft tot in de detail hoe haar therapeuten op haar in praatten, wat voor details ze met haar deelden van hun privéleven, wat Lena in hun prullenbakken kon zien liggen. Deze hoofdstukken vond ik, denk ik, het meest fascinerend.

Fiets

6) Niks is taboe! Van hoofdstukken over (tot in detail beschreven) seks, tot (mentale) ziektes en gedachten over de dood. Alles wordt open, eerlijk en realistisch behandeld.

TMI

5) Het begin van HBO’s Girls komt ter sprake. Lena werkte destijds in een winkel waarin ultiem dure kinderkleding werd verkocht (overigens een baantje dat Jessa in Girls ook had) en ontwikkelde met twee vriendinnen een webserie waarin ze zichzelf op de hak namen. Het leidde tot het hosten van een awardshow in het Guggenheim museum in New York en later tot een contract bij HBO. Extreem vet.

Girls dansje

4) Lena geeft zeer subtiele gossip over mannen in Hollywood, zonder daadwerkelijk de namen te noemen. Als ik ooit 80 word, en iedereen die ik kende in Hollywood is dood, schrijf ik een memoire en benoem ik iedereen bij naam, schrijft Lena. In Not That Kind Of Girl staan de namen er niet bij, maar wordt wel duidelijk wat voor nasty/gemene/vrouwonvriendelijke leuzen naar haar werden geroepen in haar eerste jaar als regisseuse en actrice in Girls.

The Finger

3) Tijdens het regisseren van het eerste seizoen van Girls ontwikkelde Lena gevoelens voor iemand op de set. Was het een acteur, een geldschieter of een lichtassistent? Lees het boek & find out! (Hint: het was geen acteur of geldschieter.)

Dansen

2) Taylor Swift wordt genoemd in het dankwoord. Adorable. Ook is er een aparte bladzijde waarin het font (lettertype) dat is gebruikt in het boek, wordt omschreven. Ze geeft er zelfs een kleine geschiedenisles over! AMAZING.

Codplay songs in my heart

1) Elke bladzijde is voorzien van een kleine tekening of doodle. Waarom heeft elk boek dat niet? Het voegt zoveel toe aan het verhaal!

Len

Not That Kind Of Girl is via Bol.com te koop voor 19,95 euro. Een aanrader voor awkward mensen, feministen, mensen met ambitie en fans van HBO’s Girls!Share
Tags