Mijn Engelse YouTube avontuur

Hoor ik me schuldig te voelen? Dat doe ik in ieder geval wel. Hierbij een uitleg van mijn langdurige afwezigheid!


Hi iedereen, ik ben terug van weggeweest! Niet letterlijk weg, want ik heb al die tijd gewoon in mijn loftje rondgescharreld. Maar wel terug met blogs op deze website. En de reden dat ik De Filmkabouter heb verwaarloosd (want laten we eerlijk zijn…), is mijn Engelse YouTube avontuur.

Anderhalf jaar geleden begon ik De Filmkabouter, een online show van circa 7 minuten. Alles over films, geeky dingen, nerdy gadgets en random zooi die ik vond op internet. HEER-LIJK <3. Maar een online show bleek niet geschikt voor YouTube, want de views bleven uit, er abonneerde maar een handjevol gekkerds (en ik houd van deze mensen, want deze paar mensen vinden mij leuk voor wie ik echt ben) en een mediabureau uit Amsterdam zou me wel even verder helpen.

Een jaar later zag mijn kanaal er compleet anders uit: twee video’s in de week, hapklare brokjes informatie en ik een paar honderd abonnees. Ik was trots, maar wilde zo graag het grote publiek bereiken. De mensen die ook kijken naar Nerdist News, naar Felicia Day’s vlogs en de mensen die elk jaar in de rij van Hal H liggen te slapen op Comic Con. Maar er stond iets in de weg: mijn taal. Nederlands is natuurlijk niks, want hoeveel Nederlandse geeks zijn er? En hoeveel van die mensen kijkt dagelijks of wekelijks naar YouTube video’s? En hoeveel van dat percentage vult een zoekterm in waarbij je ook echt bij mij terecht komt? En dan moet je me ook nog eens leuk vinden? Pfoe… Dat zijn er maar weinig.

EpiCon

En dus begon ik Julie Sunfield! En ik ben nu vrolijk, sinds half augustus 2014, aan het videobloggen in het Engels. Af en toe een beetje onwennig, want het is niet mijn eerste taal en ik ben doodsbang om uitgelachen te worden als ik afdwaal van mijn tekst en opeens onzin begin uit te kramen. Maar het is mijn stap naar het volgende niveau, en ik geniet ervan. Want op mijn Engelse kanaal heb ik me net zo laten gaan als op De Filmkabouter: ik behandel gadgets (met veel meer vrijheid van meningsuiting dan op mijn Nederlandse kanaal…), ik film samen met andere YouTubers, ik houd je op de hoogte van Emmy genomineerden en ik dartel rond op conventies. Ik zit inmiddels bij een ander mediabureau, waar ik me veel fijner voel en waar ik word omringd door gamers en muzikale talentjes – een veel betere match dan ik ooit zou hebben met alle stoere boys en nepblonde chicks uit Amsterdam.

INDIGO NFF 2014
Ik ben nu al een paar maanden verder, maar voel toch echt de noodzaak om ook mijn website en Nederlandse kanaal weer op te pakken. Sod it, ik ga alles weer doen. Als mijn creatieve outlet! Ik ben aan het sparen voor een compact videocameraatje om echt te kunnen vloggen (out & about filmen wat ik doe in mijn weekend), zodat De Filmkabouter ook weer nieuwe Nederlandse videos krijgt. Die upload ik ook hier, net zoals blogs over films/series/gadgets/lijstjes. En uiteraard upload ik nog steeds wekelijks op mijn Engelse kanaal.

De Filmkabouter is back! Groter en sterker dan ooit tevoren. Wat dat ook moge betekenen voor een kabouter.Share
Tags

Comments (2 comments)

 • 08/12/2014 at 20:31

  Ik behoor tot dat handjevol gekkerds en ik vind het zo leuk om over je youtube avontuur te lezen! Nog steeds vind ik heel tof dat je het gedurfd hebt om een Engels kanaal aan te maken. Ik ben benieuwd naar je vlogs! :)

  • 10/12/2014 at 19:07

   Aaaaah wat lief en cool om te lezen! :D
   De eerste vlog heb ik vanavond geupload – pas op, hij is echt heel erg gestoord, haha. Ik ga ‘m nu ook posten op deze site.