Rorschach masker

Het Rorschach masker werd als gadget getest in de Halloween editie van De Filmkabouter (aflevering 3).


Het is weer tijd om de definitie van het woord ‘gadget’ verder op te rekken met dit kunstige artefact!

Dit geniale masker is nagemaakt naar de filosofische/creepy Watchmen strip- en filmreeks. Deze reeks heeft het personage Rorschach, vernoemd naar de intvlektest bij een psychiater. De vlekken op zijn masker vervormen namelijk als hij praat of van emotie verandert.

Deze maskers bestaan wel in Nederland, maar niet op een manier waarop de vlekken kunnen bewegen. Ik bestelde mijn masker op de website van een Amerikaanse kunstenaar die dit wél heeft bereikt! Het werkt op warmte – als je een soort van dansje doet met je wangen/kaak/neus/mond en je ademt in- en uit in een steeds ander tempo, dan bereik je een zeer cool effect. Je voelt je er best idioot in, en een beetje een hijger, maar whatever, niemand ziet wie in het masker zit. Ideaal. Minder ideaal is dat je zelf ook bijna niets ziet.

Het masker is beschikbaar in verschillende (inktvlek)modellen. Ze zijn allemaal 35 dollar per stuk.

Ik raad het masker aan voor fans van Watchmen, zowel de film of de comic. Als je dit masker dan opdoet en je gaat naar een verkleedfeest, kan je kijken wie jou herkent als Rorschach. De persoon die dat weet, is awesome, dus je weet ook gelijk met wie je de hele avond moet praten. Winning!Share
Tags